Xa chegou o tempo de comer castañas. Así que vou falar un pouco das castañas e do castiñeiro.
O nome do castiñeiro, deriva de "castanon" , cidade antiga do Ponta, en Turquía, e considérase que é orixinario do sueste de Europa e Asia Menor.
Dos traballos arqueolóxicos levados a cabo en Galicia non se encontraron, polo momento, sinales de que os poboadores prerománicos usaran a castaña.
Castiñeiro en Entrimo |
A castaña foi ata o descubrimento de América básica na alimentación en Galicia, un alimento indispensable na vida das aldeas que salvou da fome a moitos galegos. Tamén foi moi apreciada a sua madeira coa que se facían as vigas das casas, portas, mobles, cestos…
Co descubrimento de América a introdución da pataca e o millo no século XVIII relegárona a un segundo termo.
Mais tarde no século XIX a tinta provocou a morte de moitos castiñeiros.
Os ourizos |
Tamén hai que resaltar que son ricas en potasio e calcio.
Tabla de composición (por 100 gramos)
Tabla de composición (por 100 gramos)
Calorías | Hidratos de carbono (g) | Proteínas (g) | Fibra (g) | Grasa (g) | Calcio (mg) | Fósforo (mg) | Magnesio (mg) | Potasio (mg) |
165 | 36,6 | 2 | 5.5 | 2.2 | 145 | 256 | 234 | 500 |
No hay comentarios:
Publicar un comentario
¡Moitas gracias por comentar!