sábado, 4 de febrero de 2012

Lacón con Grelos

Grelos
Agora que estamos nun dos meses máis fríos do inverno vouvos falar dun prato típicos desta estación: O lacón con grelos. Cómese durante sobretodo os meses posteriores á matanza do porco.


Ingredientes:
Lacón do porco (extremidades dianteiras do porco)
Patatas
Grelos
Chourizo
Un pouco de aceite de oliva
Manteiga de porco


Xamóns
Primeiro poñemos o lacón a desalgar durante un ou dous días (depende do tamaño)
Unha vez desalgado poñémolo a cocer durante unha hora por quilo.
Cando estea cocido sacámolo da auga e votamos a cocer na mesma auga as patacas enteiras co chourizo. Engadimos un pouco de manteiga de porco.
Pasados vinte minutos votamos os grelos e o lacón e deixamos cocer todo xunto dez minutos máis.
O servir podemos regar as patacas e os grelos con un chorro de aceite.


Chourizada no canizo

No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡Moitas gracias por comentar!