jueves, 29 de diciembre de 2011

Tostadas de viño

A Noiteboa pasada continuamos na casa coa tradición de facer as tostadas de viño como postre da cea. ¡Quedaron pra lambe-lo bico!
Ese mesmo día chamou miña tia Mercedes desde Barcelona e preguntoulle a miña nai como as fai, porque di que a ela non lle acaban de quedar ben.
Así que pensei que seria boa idea colgar a receita pra todos os entrimeños que andan polo mundo, por se non vos acordades como se fan...

Ingredientes:
Viño tinto
Azucar
Pan
Aceite de oliva












Primeiro mestúrase o viño co azucar. Aconséllovos escoller un viño o máis escuro posible.
Partimos o pan en rodajas. É mellor usar pan do dia anterior pra que non se esfarele.
Mollamos o pan no viño e dámoslle unhas voltas nunha sartén untada con aceite de oliva.
Antes de servir botámoslle un pouco de azucar as tostadas por enriba.
Toque de miña nai: espolvorea as tostadas en contas de só con azucar con azucar mesturado con canela.
¡Mirai que resultado mais espectacular pra algo tan fácil e barato!


Tostadas de viño tinto


¡Feliz Ano Novo a todos!



2 comentarios:

  1. Isabel feliz.año 2012 ...pues las tostadas segun tu reseta.copiamos bien porque nos han salido estupendas lo izimos con vino de barrantes es mui tinto.te damos las gracias fue formidable .saludos desde paris..angel
    tambien dale recuerdos atus padres y hermano

    ResponderEliminar
  2. Gracias Angel. ¡Me alegro de que os hayan salido tan bien!
    Un dia que tenga tiempo probaré de hacerlas con diferentes tipos de pan a ver como salen... ya os iré contando.
    Saludos a Mari Luz, José Antonio y toda la familia.
    Un abrazo,
    Isabel

    ResponderEliminar

¡Moitas gracias por comentar!